Receptas / Jokių garantijų...
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 30 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.48
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.100 | 97.5 | |
Gliukozė (užgazavimui) | 0.0 | 0.130 | 2.5 | |
5.230 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 64 |
Pastabos
Salinimas:
50-53C - 20min
65-68C - 60 min
Virti 60 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min
"Vilkmergės" šviesiojo "antiklonas" ....
50-53C - 20min
65-68C - 60 min
Virti 60 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min
"Vilkmergės" šviesiojo "antiklonas" ....
Tomas Žeimys
2012 m. Birželio 11 d.Kažkokia nesąmonė... Yra dar būdų situaciją taisyti? (cukraus dėti?)
konung
2012 m. Birželio 11 d.Bet tai kaip 1,029 gaut tai mistika. Vandens padauginot tekindami? Temperatūra pabėgo?
Tomas Žeimys
2012 m. Birželio 11 d.Zydrius
2012 m. Birželio 11 d.audryla
2012 m. Birželio 11 d.O jei rimtai, tai užmesk ekstrakto ir viskas bus OK.
Kad gavai OG 1.029, gali būt keletas priežasčių... o gal ir visos susidėjo...
Neišlaikėt salinimo temperatūros, per greit tekinot, tekinimo vandens temperatūra netinkama ir t.t. Žodžiu neatsakingai pažiūrėjot į procesą ir Rugutis supyko :-)
Tamsesnis gavosi dėl salinimo pH. http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=How_pH_affects_brewing">Čia paskaitinėkit