Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 30 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.020
ABV:
4.7 %
IBU:
27
EBC:
6
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.100
Gliukozė (užgazavimui) 0.0 0.130
      5.230

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 17 45
Magnum 10.0 15 15
Magnum 10.0 15 5
Magnum 10.0 20 0
      67  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 64

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 20min
65-68C - 60 min

Virti 60 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min


"Vilkmergės" šviesiojo "antiklonas" ....

Komentarai

  • Tomas Žeimys

    2012 m. Birželio 11 d.
    Nesuprantu ką ne taip padarėm, bet OG gavom 1.029 :(
    Kažkokia nesąmonė... Yra dar būdų situaciją taisyti? (cukraus dėti?)
  • konung

    2012 m. Birželio 11 d.
    Visad galima ekstrakto bankę ant viršaus. Aišku galima ir cukraus, bet aš laikyčiau ekstraktą priimtinesniu variantu.
    Bet tai kaip 1,029 gaut tai mistika. Vandens padauginot tekindami? Temperatūra pabėgo?
  • Tomas Žeimys

    2012 m. Birželio 11 d.
    Pirmas virimas lauko sąlygom - ir viskas kažkaip baisiai keistai buvo... Ir vandens gal kiek padauginom bandydami temperatūrą atitaikyti antram salinimo etapui, ir vanduo dar neaišku koks gręžinyje buvo, ir rodos iš tokio šviesaus salyklo alus ganėtinai tamsus gavosi, ir verdant "kiaušinių baltymų" baisiai daug plaukiojo, ir rezultatas žiauriai drumzlinas...
  • Zydrius

    2012 m. Birželio 11 d.
    nu kažką gal ir pražioplinot, bet mielės gajos, kažkokį lengvą alutį vistiek turėsit.
  • audryla

    2012 m. Birželio 11 d.
    :-) Juk ir pavadinimas "Jokių garantijų..." , ko Tu tikėjaisi :-)
    O jei rimtai, tai užmesk ekstrakto ir viskas bus OK.
    Kad gavai OG 1.029, gali būt keletas priežasčių... o gal ir visos susidėjo...
    Neišlaikėt salinimo temperatūros, per greit tekinot, tekinimo vandens temperatūra netinkama ir t.t. Žodžiu neatsakingai pažiūrėjot į procesą ir Rugutis supyko :-)
    Tamsesnis gavosi dėl salinimo pH. http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=How_pH_affects_brewing">Čia paskaitinėkit

Prisijungę aludariai