Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. spalio 21 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.004
ABV:
5.4 %
IBU:
24
EBC:
17
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 241.6 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
EKG naminiai 5.0 40 60
EKG naminiai 5.0 20 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 18ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai