Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 18 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.013
ABV:
5.3 %
IBU:
22
EBC:
25
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 3.000
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 1.600
Miuncheno salyklas 25.0 1.000
CaraAmber 60.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 1000.8 0.050
      5.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 4.1 50 60
Tettnanger (German) 4.1 20 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Bavarian lager 200.0 75

Pastabos

70% RO / 30% krano
+ 1g CaSO4/10L
RA = 46 (optimalus RA=45)

Komentarai

  • erstikis

    2012 m. Balandžio 18 d.
    Užsižymėk, kad reikia man nepamiršti duoti paragauti. Esu ragavęs Kupiškio su rūkytu salyklu - tai nepatiko. Bet tikiuosi, kad tavo variantas bus geresnis :)
  • Modeslovas

    2012 m. Balandžio 18 d.
    Čia jau 3 variantas "rūkyto" alaus. Vienas iš ankstesnių dviejų man irgi netiko. Tikiuosi šitas bus geras:)
  • zaltys

    2012 m. Birželio 1 d.
    Man šitas geras, išgėriau lėtai, ieškodamas "dešros" . Vos jautėsi pradžioj. Būčiau išgėres ir antrą butelį...
Prisijungę aludariai