Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
64 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 11 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.004
ABV:
4.7 %
IBU:
49
EBC:
18
IBU/OG:
1.22
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 243.8 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka naminiai (vakuumuoti) 7.0 40 60
Marynka naminiai (vakuumuoti) 7.0 26 15
      66  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 90

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Malta kava 20.0 g Virimui 2 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai