Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 21 d.

Parametrai

OG:
1.032
FG:
1.008
ABV:
3.1 %
IBU:
31
EBC:
24
IBU/OG:
0.98
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.000
Marris Otter 4.0 1.000
Bazinis salyklas 3.0 1.000
Karamelinis 230.2 0.500
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 3.7 15 60
Northern Brewer (German) 10.4 8 60
Spalt Select (German) 6.1 13 60
Magnum 14.5 5 60
      41  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 2522 Belgian Ardennes (2 karta) 100.0 75

Komentarai

  • goem

    2012 m. Balandžio 17 d.
    ar tai vadinasi apyniu likuciu atsikratymas?
  • west

    2012 m. Balandžio 17 d.
    kaip byloja pavadinimas likusiems = likučiai
    tiek apynių tiek salyklų.
    :)

  • audryla

    2012 m. Balandžio 17 d.
    Mane tai žavi pavadinimas :-)
    Kaip tik "likusiems pusryčių" - 3% ABV :-) Fantastika...Jau noriu paragaut :-)
    Tik manau, kad su Ardennes 15 minučių apyniai visai nereikalingi... mielės pakankamai stiprų aromatą turi. Dėk apynius tik kartumui...
  • west

    2012 m. Balandžio 17 d.
    na sudėsiu tada visus 60min.
    truputi kartesnis bus. gal tai net į gerą.
  • erstikis

    2012 m. Balandžio 18 d.
    Tokiam AVB (3%), IBU dar šiek tiek mažinčiau. Ir dėl didesnio kūno, nedaryčiau 50C resto, bei dalį salyklo pavirinčiau prieš tekinant. Sakau iš patirties.
Prisijungę aludariai