Receptas / Erstikio DISCO IPA
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. lapkričio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 27 d.
Parametrai
OG:
1.038
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
44
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
1.16
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 96.2 | |
Karamelinis salyklas | 245.4 | 0.150 | 3.8 | |
3.950 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka naminiai (vakuumuoti) | 7.0 | 35 | 60 | |
Marynka naminiai (vakuumuoti) | 7.0 | 29 | 15 | |
64 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)