Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. lapkričio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 27 d.

Parametrai

OG:
1.038
FG:
1.004
ABV:
4.5 %
IBU:
44
EBC:
15
IBU/OG:
1.16
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 245.4 0.150
      3.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka naminiai (vakuumuoti) 7.0 35 60
Marynka naminiai (vakuumuoti) 7.0 29 15
      64  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai