Receptas / Erstikio VOX
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. lapkričio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gruodžio 10 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 97.4 | |
Karamelinis salyklas | 244.0 | 0.100 | 2.6 | |
3.900 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 90 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 90 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)