Receptas / Erstikio SAULĖS AŠARA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. gruodžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 3 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
47
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.97
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.300 | 93.5 | |
Karamelinis salyklas | 245.8 | 0.300 | 6.5 | |
4.600 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (slapios, naudotos) | 60.0 | 87 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)