Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 7 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.012
ABV:
5.6 %
IBU:
35
EBC:
50
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.0 3.000
Munchner salyklas 25.0 0.600
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) 220.2 0.300
Degintas salyklas (iš Alutekso) 1200.9 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 13.0 15 60
Fuggle (U.K.) 5.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės (Dr. Oetker) 7.0 78

Pastabos

Salinimas:
• 60min - 67C (tik šviesūs salyklai)
• 1/3 mentalo užverdama
• dedami tamsūs salyklai
• tekinimas 80C vandeniu

Fermentacija:
• pirminė -12 dienų
• antrinė -be antrinės

... Peržvelgęs receptus, neradau nei vieno tamsaus alaus su kepimo mielėmis. Įdomu kas iš to išeis...

Komentarai

  • MK

    2012 m. Balandžio 23 d.
    tamsūs salyklai kažkur prapuolė :)
  • erstikis

    2012 m. Balandžio 23 d.
    Klaidelė buvo įsivėlusi :)
Prisijungę aludariai