Receptas / Erstikio TORTERIS
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 7 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
50
|
|
IBU/OG:
0.64
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.0 | 3.000 | 75.0 | |
Munchner salyklas | 25.0 | 0.600 | 15.0 | |
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) | 220.2 | 0.300 | 7.5 | |
Degintas salyklas (iš Alutekso) | 1200.9 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 13.0 | 15 | 60 | |
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 15 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Sausos kepimo mielės (Dr. Oetker) | 7.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas:
• 60min - 67C (tik šviesūs salyklai)
• 1/3 mentalo užverdama
• dedami tamsūs salyklai
• tekinimas 80C vandeniu
Fermentacija:
• pirminė -12 dienų
• antrinė -be antrinės
... Peržvelgęs receptus, neradau nei vieno tamsaus alaus su kepimo mielėmis. Įdomu kas iš to išeis...
• 60min - 67C (tik šviesūs salyklai)
• 1/3 mentalo užverdama
• dedami tamsūs salyklai
• tekinimas 80C vandeniu
Fermentacija:
• pirminė -12 dienų
• antrinė -be antrinės
... Peržvelgęs receptus, neradau nei vieno tamsaus alaus su kepimo mielėmis. Įdomu kas iš to išeis...
MK
2012 m. Balandžio 23 d.erstikis
2012 m. Balandžio 23 d.