Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. sausio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 14 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.005
ABV:
5.6 %
IBU:
41
EBC:
18
IBU/OG:
0.86
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 245.0 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 40 60
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 30 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 7.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +1L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai