Receptas / Erstikio FREDOS III 2020
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. sausio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 29 d.
Parametrai
OG:
1.043
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 246.6 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fredos Derlingieji naminiai | 6.0 | 40 | 60 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 99 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
RASA Cherry sirupas | 200.0 g | Virimui | 5 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +1L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +1L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)