Receptas / Kasteto moliugas
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. sausio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 25 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.5 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
27
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.000 | 69.9 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 1.000 | 14.0 | |
BEST Melanoidin salyklas | 71.0 | 0.500 | 7.0 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 120.4 | 0.500 | 7.0 | |
Cukrus | 0.0 | 0.150 | 2.1 | |
7.150 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding | 4.0 | 50 | 60 | |
Magnum | 13.0 | 10 | 60 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Imbieras | 40.0 g | Virimui | 10 min. | |
Cinamonas | 8.0 g | Virimui | 10 min. | |
Moliūgas | 3.5 kg | Virimui | 120 min. | |
Muškatas | 2.0 g | Virimui | 10 min. | |
Kvapieji pipirai | 2.0 g | Virimui | 10 min. | |
Gvazdikėliai | 1.0 g | Virimui | 10 min. | |
Kardamonas | 1.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Kopijuoju Giedriaus recepta (prieskonius)
Moliugas supjaustytas gabaliukais 5x3cm (mazdaug)
keptas orkaiteje 180C truputi virs 2h, uzdengta folija.
Nuemiau folija ir apibarsciau 150g cukraus ir atgal i orkaite 200C apie 25min.
2/3 moliugo i salinimą.
1/3 į virimą.
!!! ACHTUNG !!!
Nedėkit moliūgo į salinimą - neištekinsit...
Moliugas supjaustytas gabaliukais 5x3cm (mazdaug)
keptas orkaiteje 180C truputi virs 2h, uzdengta folija.
Nuemiau folija ir apibarsciau 150g cukraus ir atgal i orkaite 200C apie 25min.
2/3 moliugo i salinimą.
1/3 į virimą.
!!! ACHTUNG !!!
Nedėkit moliūgo į salinimą - neištekinsit...
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(1 balsas)
9.0
Spėliojau, iš kar tas kartumas, kol nepamačiau recepte imbiero. Puiki tamsaus gintaro spalva, įdomus poskonis, Turėjau garbės suragauti paskutinį buteliuką. Įdomu, koks jis būtų po dar kokio pusmečio.