Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. sausio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. vasario 4 d.

Parametrai

OG:
1.043
FG:
1.004
ABV:
5.0 %
IBU:
38
EBC:
18
IBU/OG:
0.89
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 247.6 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +1L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai