Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 20 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.019
ABV:
4.7 %
IBU:
37
EBC:
7
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Acid malt 6.0 0.100
      5.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 15 45
Nugget 15.0 13 15
Nugget 15.0 11 5
      39  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 12.0 65

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 10min
65-67C - 60min

Tekinti 76-77C vandeniu

Virti 60min

5gr Airiškos kerpenos - 15min

Receptas identiškas "Draugų" : http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/651
Pridėta tik rūgštaus salyklo, sumažint salinimo pH.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Balandžio 30 d.
    Siūlau keisti rūgštų salyklą fosforo rūgštimi :)
  • audryla

    2012 m. Balandžio 30 d.
    Vėlu jau...:-)
  • Gytis

    2012 m. Balandžio 30 d.
    tai tada kitą kartą. Aš irgi nuo rūgštaus salyklo pradėjau, o baigiau fosforo rūgštimi.
  • audryla

    2012 m. Balandžio 30 d.
    Kažkaip gąsdina mane fosforo rūgštis. Nemanau, kad naudosiu :-)
  • audryla

    2012 m. Birželio 12 d.
    Lyginant su http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/651">Draugų labai didelio skirtumo tiek ragavusieji, tiek aš nejutom. Na spalva šviesesnė, bei apyniai švelnesni, švelniau taip atsiskleidžiantys
Prisijungę aludariai