Receptas / Erstikio 90 OF ADVENTURE
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. vasario 13 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. vasario 24 d.
Parametrai
|
OG:
1.045
|
|
|
FG:
1.004
|
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
|
IBU:
43
|
|
|
EBC:
18
|
|
|
IBU/OG:
0.96
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
| Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
|---|---|---|---|---|
| Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
| Karamelinis salyklas | 250.0 | 0.200 | 5.0 | |
| 4.000 |
Apyniai
| Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
|---|---|---|---|---|
| Fredos Derlingieji naminiai | 6.0 | 30 | 60 | |
| Styrian Dragon | 7.0 | 20 | 60 | |
| 50 |
Mielės
| Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
|---|---|---|---|
| Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 91 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +1L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +1L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
