Receptas / Erstikio RŪSIO PASLAPTIS 3
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. vasario 15 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. kovo 4 d.
Parametrai
OG:
1.072
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
8.7 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
45
|
|
IBU/OG:
0.23
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 5.100 | 85.0 | |
Nerafinuotas cukranendrių cukrus | 5.0 | 0.500 | 8.3 | |
Karamelinis salyklas | 201.6 | 0.300 | 5.0 | |
Juodas salyklas | 1408.8 | 0.100 | 1.7 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Aurora | 8.0 | 20 | 60 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
BE-256 | 12.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +0L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +0L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)