Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. vasario 15 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. kovo 4 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.006
ABV:
8.7 %
IBU:
17
EBC:
45
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 5.100
Nerafinuotas cukranendrių cukrus 5.0 0.500
Karamelinis salyklas 201.6 0.300
Juodas salyklas 1408.8 0.100
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Aurora 8.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BE-256 12.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +0L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai