Receptas / Holzfäller
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. kovo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. kovo 3 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
12
|
|
EBC:
39
|
|
IBU/OG:
0.25
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis tamsus salyklas | 18.0 | 2.700 | 52.9 | |
BEST Munich Dark salyklas | 28.0 | 2.000 | 39.2 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 0.300 | 5.9 | |
BEST Skrudinti miežiai | 1311.0 | 0.100 | 2.0 | |
5.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka | 10.5 | 10 | 60 | |
Spalt Select (DE) | 4.5 | 15 | 5 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich Classic | 12.0 | 75 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apelsinų žievelė | 30.0 g | Virimui | 5 min. | |
Kalendra malta | 25.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
13 litrų vandens
Pusę salyklo
65 ˚C - 30 min. (pagamins sacharidų, kuriuos amilazėje suskaidys į gliukozę – bus daugiau banano)
Verčiam likusį ir papildom šaltu vandeniu - 7 litrų
42 ˚C – 25 min.
69 °C - 30 min.
72 ˚C – 20 min.
78 °C - tekinam
Papildom 13 l 80 ˚C vandens ir pracirkuliuojam 15 min
Boil – 90 min
Fermentacija – 19–20˚C
Pusę salyklo
65 ˚C - 30 min. (pagamins sacharidų, kuriuos amilazėje suskaidys į gliukozę – bus daugiau banano)
Verčiam likusį ir papildom šaltu vandeniu - 7 litrų
42 ˚C – 25 min.
69 °C - 30 min.
72 ˚C – 20 min.
78 °C - tekinam
Papildom 13 l 80 ˚C vandens ir pracirkuliuojam 15 min
Boil – 90 min
Fermentacija – 19–20˚C