Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. kovo 13 d.

Parametrai

OG:
1.084
FG:
1.021
ABV:
8.2 %
IBU:
0
EBC:
1
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus 0.0 2.000
Medus 2.0 0.200
      2.200

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BIOFERM CHAMP" 4g 4.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Citrinos žievelė 5.0 g Virimui -
Beržo pumpurai 5.0 g Virimui -
Citrinos rūgštis 5.0 g Virimui -

Pastabos

Šampanui gaminti reikia ne rūgščios beržų sulos: 12l.šviežios . Citrinos rūgštis stabilizuoja misos rūgštingumą, o tai prisideda prie normalios fermentacijos. Medus naminiam šampanui suteikia aukso atspalvį ir lengvą saldų aromatą.Dideliame emaliuotame puode sumaišykite12l. beržų sulą, 5gr.citrinos rūgšties ir cukrų (2kg). Mišinys užvirinamas sudedamas medus virinama ant silpnos ugnies, kol indelyje liks 75% pradinio tūrio. Verdant padidėja kietųjų medžiagų koncentracija sultyse ir cukrus suskaidomas į fruktozę su sacharoze .Dėl to beržo šampano skonis yra intensyvesnis, aromatas malonesnis, o fermentacija trunka mažiau. 3. Atvėsinkite misą iki 25 ° C . Supilkite mielės.Supilkite misą į fermentacijos baką. Įdėkite vandens sandariklį , kad pašalintumėte anglies dioksidą. Talpyklą perkelkite į tamsią vietą, kurios stabili temperatūra yra 25 ° C.karbonizacija 10gr/litrui cukraus.10,dienų kambario temperatūroje paskui po karbonizacijos perkelkite gatavą šampaną iš beržo sulos į šaldytuvą ar rūsį, kurio temperatūra yra 3–12 ° C. Prieš vartojimą gėrimą palaikykite šaltai 2–4 dienas.

Nuotraukos

Prisijungę aludariai