Receptas / Erstikio BE PA 2020
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. kovo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. balandžio 2 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.59
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Karamelinis salyklas | 204.8 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Cardinal | 10.0 | 20 | 60 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
BE-256 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 15ºC) +0L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 15ºC) +0L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)