Receptas / Lygiadienio
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 23 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 3.000 | 57.1 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.000 | 38.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.250 | 4.8 | |
5.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 30 | 60 | |
Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 20 | 15 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 5 | 15 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEST- 3522 - Belgian Ardennes | 50.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
50-53C - 20min
dalį (apie trečdalį) mentalo virt ~15-20 min, supilt atgal, išmaišyt
65-67C - 30 min
dalį (apie ketvirtadalį) mentalo virt ~15-20 min, supilt atgal, išmaišyt
!!!!Sudėt Biscuit salyklą tik dabar!!!!
70-73C - 50-60 min
Tekint
50-53C - 20min
dalį (apie trečdalį) mentalo virt ~15-20 min, supilt atgal, išmaišyt
65-67C - 30 min
dalį (apie ketvirtadalį) mentalo virt ~15-20 min, supilt atgal, išmaišyt
!!!!Sudėt Biscuit salyklą tik dabar!!!!
70-73C - 50-60 min
Tekint
audryla
2011 m. Balandžio 23 d.Sakyčiau tokios ramios ( kaip belgai:-) ) mielės, tik mėgstančios šilumą.
audryla
2011 m. Gegužės 13 d.Gazo jau yra, puta silpnoka dar.
Skonis... labai įdomus...kol kas dar "jaunas" bet su stipriu charakteriu :-) Pradžioje skonis toks lyg vaisinis, po to pereina į tokį pipirinį/prieskoninį su gan sausoka pabaiga, nors "pipiriukai" jaučiasi ilgai.
Paliksiu porai savaičių ramybėje :-)
audryla
2011 m. Gegužės 21 d.apynių aromatui nereikia, mielės duoda savo ir permuša apynius bet kokiu atveju...
Gytis
2011 m. Birželio 10 d.konung
2011 m. Birželio 10 d.