Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 23 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.014
ABV:
5.5 %
IBU:
24
EBC:
17
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.250
      5.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.5 30 60
Kent Golding (U.K.) 5.5 20 15
Airiška kerpena 0.0 5 15
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEST- 3522 - Belgian Ardennes 50.0 75

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 20min
dalį (apie trečdalį) mentalo virt ~15-20 min, supilt atgal, išmaišyt
65-67C - 30 min
dalį (apie ketvirtadalį) mentalo virt ~15-20 min, supilt atgal, išmaišyt
!!!!Sudėt Biscuit salyklą tik dabar!!!!
70-73C - 50-60 min
Tekint

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Balandžio 23 d.
    Varo iš proto šitos mielės mane :-) ...iki šiol visos naudotos mielės "dujų" išskiria pakankamai daug, kad "burbuliatorius" dirbtų, šitos gi privertė jį dirbti tik kokiom 2-3 valandom vakar vakare. Neapsikentęs šįryt pamatavau klampumą, buvo 1.014 ....lyg ir normaliai..
    Sakyčiau tokios ramios ( kaip belgai:-) ) mielės, tik mėgstančios šilumą.
  • audryla

    2011 m. Gegužės 13 d.
    Atsidariau šiandien butelaitį šito alaus. Kiek čia...savaitė tik praėjo nuo išpilstymo...ale labai jau knieti paragaut kas čia gavosi...
    Gazo jau yra, puta silpnoka dar.
    Skonis... labai įdomus...kol kas dar "jaunas" bet su stipriu charakteriu :-) Pradžioje skonis toks lyg vaisinis, po to pereina į tokį pipirinį/prieskoninį su gan sausoka pabaiga, nors "pipiriukai" jaučiasi ilgai.
    Paliksiu porai savaičių ramybėje :-)
  • audryla

    2011 m. Gegužės 21 d.
    Dar toks pastebėjimas naudosiantiems šias mieles:
    apynių aromatui nereikia, mielės duoda savo ir permuša apynius bet kokiu atveju...
  • Gytis

    2011 m. Birželio 10 d.
    Ragavau 06.09. Aromato nebeatsimenu. Skonyje tikėjausi kiek stipresnio mielių charakterio, kurį vėliau radau kitame šio aludario aluje. Skonyje aiškiai juntami EKG apyniai. Alus visai geriamas, tik man labiau priminė ESB, negu belgišką elį. Gal būt salyklai "per stiprūs", o gal tiesiog degustacijai sąlygos ne pačios geriausios buvo.
  • konung

    2011 m. Birželio 10 d.
    Atsimenu gal kiek kartoką skonį su stipriai išreikštais salyklais skonį (pagal viską čia miunchenas išsiskyrė). Mielės lyg ir nublanko, nors ir leido suprast, kad ne kažkas tradicinio. Įdomus alus.
Prisijungę aludariai