Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. balandžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. balandžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.014
ABV:
4.6 %
IBU:
30
EBC:
9
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas Wikings Pils 3.0 4.200
CaraPils salyklas 4.5 1.000
BEST Vienna salyklas 9.0 1.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
      6.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nelson Sauvin 10.4 5 60
Citra 11.0 5 60
Nelson Sauvin 10.4 5 30
Citra 11.0 5 30
Citra 11.0 20 5
Nelson Sauvin 10.4 20 5
Nelson FLAMEOUT 10.4 20 0
Citra FLAMEOUT 11.0 5 0
Nelson Sauvin 12.5 50 0
Citra 12.0 64 0
      199  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
KVEIK VOSS saldytos 8.0 71

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 6.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

66-64C-60min,72C-15min, 78C-out
Vanduo 36L, mash-18, sparge-18
F.r. 60ml salinimui. 
Istekinta: 28.5L
Pre-boil:1.044
Virimas: 60min, gipso - 6gr.
Fermenteryje: 24L
Isvirtas: 2020.04.04
Virtas su saldytom kveik mielem VOSS ( 8gr). rehidratuotos apie 2-3h, biski cukraus syrupo ipilta kad atsigautu/uzsivestu.
Fermentacija Prie radiatoriaus su sildytuvu, ant 36.6C.
Sekancia para SG: 1.018. Matuojant silta 36C alu.
Po 1.5 paros isnestas i saldytuva saldytis. SG 1.014
04.07 ispilstytas. Dry hop maiselyje 100gr apyniu su akmeniu. 2bar slegis.
04.09 išimti apyniai. Kegas i saldytuva prie +6C toliau gazuotis.
Prisijungę aludariai