Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 27 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.010
ABV:
5.9 %
IBU:
28
EBC:
44
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Munchner salyklas 25.0 4.000
Naminiai irisai * 200.2 0.200
Degintas salyklas 1200.9 0.060
      4.260

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Pilgrim 9.5 23 50
Fuggle 5.0 8 10
Nugget 14.0 5 1
      36  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 50.0 82

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 3 min ~75ºC (1:3,7);
• tekinama ~80ºC vandeniu.

Fermentacija:
pirminė -12 dienų.
antrinė -be antrinės.

* Konditerinis cukrus (200g) išlydomas ant keptuvės, dedama šiek tiek sviesto ir pilama šiek tiek pieno. Karšta masė tiesiai iš keptuvės dedama į misą 10 min iki virimo pabaigos.
Prisijungę aludariai