Receptas / Erstikio IRISINIS PORTERIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 27 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
44
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Munchner salyklas | 25.0 | 4.000 | 93.9 | |
Naminiai irisai * | 200.2 | 0.200 | 4.7 | |
Degintas salyklas | 1200.9 | 0.060 | 1.4 | |
4.260 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 50.0 | 82 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 3 min ~75ºC (1:3,7);
• tekinama ~80ºC vandeniu.
Fermentacija:
pirminė -12 dienų.
antrinė -be antrinės.
* Konditerinis cukrus (200g) išlydomas ant keptuvės, dedama šiek tiek sviesto ir pilama šiek tiek pieno. Karšta masė tiesiai iš keptuvės dedama į misą 10 min iki virimo pabaigos.
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 3 min ~75ºC (1:3,7);
• tekinama ~80ºC vandeniu.
Fermentacija:
pirminė -12 dienų.
antrinė -be antrinės.
* Konditerinis cukrus (200g) išlydomas ant keptuvės, dedama šiek tiek sviesto ir pilama šiek tiek pieno. Karšta masė tiesiai iš keptuvės dedama į misą 10 min iki virimo pabaigos.