Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. balandžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.078
FG:
1.019
ABV:
7.6 %
IBU:
55
EBC:
72
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.400
Miuncheno salyklas 15.0 3.400
Special B. naminis. 300.2 1.000
Skrudintas salyklas. naminis 500.4 0.400
CaraPils 5.0 0.400
rudas salyklas. naminis 65.0 0.400
Cukrus 0.0 0.200
kakava 500.4 0.020
      9.220

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.0 50 80
Kent Golding (U.K.) 5.0 40 80
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04. skystos, antro naudojimo 60.0 75

Pastabos

viriau 2val. FG 1.019

Komentarai

  • runce

    2011 m. Gegužės 4 d.
    ragaujam. gan aitrokas skonis, stiprus salyklinis su neatsiliekančiais apyniais. ryškiai jaučiasi biskvitinis sausumas. tokie stiprūs skoniai puikiai maskuoja 8ABV stiprumą. alutis rimtas ir tikrai nėra švelnus
  • null

    2011 m. Gegužės 5 d.
    laukiu progos pakaštavoti tavo porterių ir stoutų :)
  • runce

    2012 m. Gruodžio 27 d.
    ragauju po daug laiko. tiek kvape, tiek skonyje lyg išlenda nebabai tinkantys apyniai. alus sausokas, trūksta salyklo saldumo, nors nepersigazavęs, trūksta kūno, matomai vanduo visiškai netinkamas. skonių pilna, bet ganėtinai netinkami, nesubalansuoti. vienžo, alus nekažką
Prisijungę aludariai