Informacija

Kiekis:
39 litrai
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 21 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.013
ABV:
7.7 %
IBU:
74
EBC:
19
IBU/OG:
1.03
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pilsnerio salyklas 3.0 11.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 800.6 0.050
      13.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 14.5 100 30
Amarillo 8.5 80 15
Cascade (U.S.) 7.4 40 5
      220  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 82

Pastabos

Bus sausas apyniavimas, tik dar nežinau su kokiais apyniais.

Komentarai

  • svyturys

    2012 m. Birželio 14 d.
    Bukas kartumas. Nors pasinaudojau Runcės patarimu apynius virt ne daugiau 30min, bet kartumas bukokas. Reiškias reik vandenį minkštint.
  • zaltys

    2012 m. Birželio 15 d.
    Gal columbus su amarillo derinys ne koks? Bandžiau kažkada bet nepamenu, reiškias neįstrigo...
  • svyturys

    2012 m. Birželio 15 d.
    Na sykį viriau Columbusus su Amariliais. Labai skani IPA buvo, tiesa, tu net butelio viso neišgėrei, per kartus buvo :D
  • Dainius

    2012 m. Birželio 15 d.
    Švyturį, sakai buką kartumą ir vanduo įtakoja?
    Žalčiui virtualus minusas už neišgertą butelį dėl kartumo :)))
  • zaltys

    2012 m. Birželio 15 d.
    Ne dėl kartumo, o dėl kartumo ir begalinio saldumo santykio. Beje ne aš vienas degustavau dėl objektyvuno :)
Prisijungę aludariai