Receptas / Cyanide Cherry Happiness
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
40 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 27 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
55
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vyšnios su kauliukais | 70.1 | 5.000 | 57.9 | |
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 39.4 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.120 | 1.4 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.120 | 1.4 | |
8.640 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (U.S.) | 8.0 | 35 | 60 | |
Fuggle (U.S.) | 4.0 | 20 | 20 | |
Tettnanger (U.S.) | 4.0 | 20 | 10 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 14.0 | 73 |
Pastabos
Virimo pabaigoje ataušinti žemiau 75C ir sudėti 5 kg sutraiškytų vyšnių su kauliukais
Supylus į fermentavimo indą, įdėti 24 g pektino fermento
Supylus į fermentavimo indą, įdėti 24 g pektino fermento
Vajezus
2012 m. Gegužės 31 d.Tomas Žeimys
2012 m. Birželio 1 d.Modeslovas
2012 m. Birželio 1 d.Gaminant naminį vyną, susiduriame su problema, kaip jį padaryti skaidrų.
Vynas būna drumstas dėl sultyse esančių pektininių medžiagų, kurios turi savybių sutraukti drebučius. Taip pat pektininės
medžiagos apsunkina vyno rūgimą. Kad viso šito būtų išvengta, reikia naudoti pektiną ardančius fermentus. Pektino būna rūgščiuose obuoliuose,agrastuose, raudonuosiuose ir juoduosiuose serbentuose. Jei pektino
fermentas naudojamas rauginant vaisių masę, sulčių išsiskyrimas padidėja 10-15%
ir žymiai palengvinamas mielių darbas
Vajezus
2012 m. Birželio 1 d.Modeslovas
2012 m. Birželio 1 d.