Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gegužės 28 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. birželio 10 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.006
ABV:
5.1 %
IBU:
45
EBC:
13
IBU/OG:
1.00
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 248.6 0.100
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Wolf 13.0 25 60
Cascade (US) 5.0 25 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 17ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai