Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. birželio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. birželio 17 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.004
ABV:
5.2 %
IBU:
40
EBC:
24
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 251.6 0.050
BEST Black salyklas 1431.9 0.050
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Wolf 13.0 22 60
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai