Receptas / Grikių košė
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. birželio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. liepos 24 d.
Parametrai
OG:
1.150
|
|
FG:
1.003
|
|
ABV:
19.3 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Grikių medus | 20.0 | 15.000 | 100.0 | |
15.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M05 Mead | 20.0 | 98 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mitybinė terpė mielėms | 10.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Į puodą dėta 10 kg medaus ir vandens iki 30 litrų. Gavosi 1.097 sg misa. Geras puskilis medaus nuvirė su putomis.
Virta kažkiek valandų. Jei tiksliau, tai graibant putas neatėjo „nu ir nafig“ momentas. Dar būtų tiek pat laiko reikėję virti.
Likęs medus bus pavirtas su trupučiu vandens ir sudėtas per kelias dienas fermentacijos metu.
Fermentuota 17 laipsnių temperatūroje (termometras ant fermenterio šono).