Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. liepos 9 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. liepos 21 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.003
ABV:
5.5 %
IBU:
28
EBC:
28
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 254.6 0.150
BEST Black salyklas 1448.4 0.050
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 12 60
      12  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 93

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 1 diena (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai