Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 23 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 27 d.

Parametrai

OG:
1.082
FG:
1.022
ABV:
7.9 %
IBU:
69
EBC:
70
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 3.500
Miuncheno salyklas 15.0 1.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
CaraCrystal 120.1 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.150
Skrudinti miežiai 1000.8 0.150
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 11.0 30 60
Target (U.K.) 11.0 20 30
Northern Brewer (German) 10.0 20 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 73

Pastabos

Alus skirtas vienam aštuntadaliui mano rusiško kraujo. Prosenelis buvo paprastas žmogus, bet pamaniau - imsiu ir pagerbsiu imperiniu alumi.

Komentarai

  • Ignieška

    2012 m. Rugpjūčio 19 d.
    Reikia pasipasakot, kokia šito alaus odisėja... Praėjus 2+ mėn. nuo išpilstymo gazo yra vos vos.. Na, tiek mažai, kad beveik nesiskaito. Iš principo laikui bėgant situacija gerėja, bet nepakankamai. Dabar vienas eksperimentinis buteliukas pakartotinai užgazuotas gliukoze, žiūrėsim, kas bus. Jei nekreiptume dėmesio į šitą trūkumą, skonis neblogas, užtatai gaila būtų viso batch'o netekti.
  • Regis

    2012 m. Rugpjūčio 19 d.
    Išnešk parai - dviem į kambarį (šiltą aplinką). Turėtų užsigazuoti. O tada - vėl į rūsiuką :)
  • Ignieška

    2012 m. Rugpjūčio 20 d.
    Regi, jau bandyta praktika :) Kambario temperatūroje ir vyksta tas lėėėėtas gazavimasis.
  • Artis

    2012 m. Rugpjūčio 20 d.
    Viskas bus ok :) Tiesiog teks palaukti. ABV ir IBU yra, tad jam nieko blogo neturėtų nutikti . Lygiai tokia pat situacija man su šituo http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1126-ant-ribos">alumi, pradėjo gazuotis po 3 mėn., bet taip irgi silpnai. Jau 8 mėn. brandinasi. Gazo vis daugiau, bet persigazuoti jam tikrai negresia.
    Be to manau stipresniam alui geriau mažiau, nei daugiau.
  • Ignieška

    2012 m. Rugpjūčio 20 d.
    Arti, jau virdama žinojau - šito alaus reikės palaukti, todėl jis ir iškeliavo į tėvų rūsį. Bet kai prieš Guobalyną paragavus paaiškėjo, kad gazo nė užuomazgų nėra, sunerimau. Aišku, kantrybė - dorybė, lauksiu :)
Prisijungę aludariai