Receptas / Gyvatės akys
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 26 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 12 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.56
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas* | 3.0 | 4.000 | 97.6 | |
Acid malt | 6.0 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Chinook** | 5.0 | 10 | 45 | |
Pioneer (U.K.) | 8.5 | 40 | 15 | |
Bramling Cross (U.K.) | 5.0 | 20 | 5 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 12.0 | 66 |
Pastabos
Salinimas:
50-53C - 30min
65-68C - 60min
Tekinti 76-77C vandeniu
Virti 60min
5gr Airiškos kerpenos - 15min
Užsigulėjusių likučių naikinimas :-)
* Salyklas gali būti belekoks, taip vadinamas "bazinis" ar "pagrindinis"..gali būt maišyti keli "baziniai/pagrindiniai" salyklai, bet salyklų EBC negali viršyti 10
** Chinook apyniai ko gero vieni žiauriausiai prarandančių AA% ir aromatą, pagal mano skonio receptorius ten iš 13% teliko kokie 5-6%
*** Apyniai gali būt bet kokie. Tereikia išlaikyt IBU, neviršyt 30
15gr ąžuolo (French Medium roasted) drožlių į antrinę fermentaciją.
50-53C - 30min
65-68C - 60min
Tekinti 76-77C vandeniu
Virti 60min
5gr Airiškos kerpenos - 15min
Užsigulėjusių likučių naikinimas :-)
* Salyklas gali būti belekoks, taip vadinamas "bazinis" ar "pagrindinis"..gali būt maišyti keli "baziniai/pagrindiniai" salyklai, bet salyklų EBC negali viršyti 10
** Chinook apyniai ko gero vieni žiauriausiai prarandančių AA% ir aromatą, pagal mano skonio receptorius ten iš 13% teliko kokie 5-6%
*** Apyniai gali būt bet kokie. Tereikia išlaikyt IBU, neviršyt 30
15gr ąžuolo (French Medium roasted) drožlių į antrinę fermentaciją.
audryla
2012 m. Gegužės 27 d.Zydrius
2012 m. Gegužės 27 d.audryla
2012 m. Gegužės 27 d.null
2012 m. Gegužės 28 d.audryla
2012 m. Birželio 25 d.Su http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1553">30gr man pasirodė truputį per daug...