Receptas / Summit apyniuotis
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 29 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 10 d.
Parametrai
OG:
1.076
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
7.9 %
|
|
IBU:
142
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
1.86
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 4.000 | 100.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Summit (pirmas misos apyniavimas) | 17.5 | 25 | 60 | |
Summit | 17.5 | 25 | 20 | |
Summit | 17.5 | 25 | 10 | |
Summit | 17.5 | 25 | 0 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich | 6.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
~52-56°C - 75 min. + 5g CaSO4 + 1g CaCl2
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
~62-64°C - 60 min.
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
~64-66°C - 30 min.
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
~68°C - 10 min.
Išviso 180 min.
pH ~ 5,6
Aplinkos temperatūra ~22°C
Dėkui Žalčiui už mieles.
Lietuviškas salyklas, amerikietiški apyniai ir kvietinio alaus mielės.
Pagal idėją turi būt gaivus vasariškas aliokas.
Sumanymą palaikė Regis, išviręs savo versiją - Pažadukas.
~52-56°C - 75 min. + 5g CaSO4 + 1g CaCl2
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
~62-64°C - 60 min.
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
~64-66°C - 30 min.
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
~68°C - 10 min.
Išviso 180 min.
pH ~ 5,6
Aplinkos temperatūra ~22°C
Dėkui Žalčiui už mieles.
Lietuviškas salyklas, amerikietiški apyniai ir kvietinio alaus mielės.
Pagal idėją turi būt gaivus vasariškas aliokas.
Sumanymą palaikė Regis, išviręs savo versiją - Pažadukas.
Dainius
2012 m. Rugsėjo 3 d.zaltys
2012 m. Rugsėjo 3 d.Regis
2012 m. Rugsėjo 3 d.Maniškis, švelniai tariant, nesigavo. Ragausim Dainiaus variantą :)
Dainius
2012 m. Rugsėjo 3 d.Per VAK'ą aš tik pasidalinau mintim, išvirei, tik gaila nesigavo.
Dainius
2012 m. Rugsėjo 13 d.