Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 13 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.015
ABV:
5.0 %
IBU:
27
EBC:
14
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 3.000
Munchner salyklas 25.0 1.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 9.0 15 60
Marynka 9.0 12 15
Airiška kerpena 0.0 1 10
      28  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 6.0 72

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 7L / 95ºC vandens;
• išmaišoma ir po 10 min tekinama;
• pilama 5L / 95ºC vandens;
• išmaišoma ir po 10 min tekinama;
• pilama 4L / 95ºC vandens;
• išmaišoma ir po 10 min tekinama.

Fermentacija:
pirminė -11 dienų.
antrinė -be antrinės.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Gegužės 30 d.
    Pagal receptą panašu, kad turėsi belgišką eliuką.
  • erstikis

    2012 m. Gegužės 30 d.
    Tokio ir norėtųsi vasaros pradžiai.
  • west

    2012 m. Gegužės 30 d.
    o iš kur marynka? savo ar pirktinė? visai nupirkčiau koki 100 g.
  • erstikis

    2012 m. Gegužės 30 d.
    Iš Aristono. Atsargų deja nebeturiu. Buvau tik 50g pasiėmęs pabandymui. Bet įtariu turėjo dar likti, greičiausiai nusėdo Radviliškyje. Bandyk klausti Aristono.
  • null

    2012 m. Gegužės 30 d.
    Beje mano prašymu savasalus turi atsivežti :) tai gali užklaust ir Marijaus iš SavoAlaus.
Prisijungę aludariai