Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 20 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.010
ABV:
5.8 %
IBU:
25
EBC:
46
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 3.000
Munchner salyklas 25.0 0.600
Karamelinis salyklas 240.2 0.300
Juodas salyklas 1200.9 0.090
      3.990

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer 9.5 15 45
Northern Brewer 9.5 10 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 81

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 120 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• išmaišius dedami tamsūs salyklai;
• tekinama ~75ºC vandeniu (+9L);

Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.

Komentarai

  • west

    2012 m. Liepos 20 d.
    lengvas, gerai geriamas, gal kiek mažoka kūno kaip porteriui bet vakare prie teliko labai neblogai. superiniai apyniai, tiek kvapas tiek skonis. gerčiau dar vieną,
Prisijungę aludariai