Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 28 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.012
ABV:
5.7 %
IBU:
21
EBC:
11
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Apdovanojimai

  • Guobalynas 2012

    2012 m. liepos 15 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Eksperimentinis alus

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 3.500
Munchner salyklas 25.0 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.0 10 60
Saaz (U.S.) 4.0 20 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 6.0 79

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+12L);

Papildomai dėta:
Airiška kerpena 2g 15min;
Melisos lapai žali šaldyti 27g 20 min;
Melisos lapai džiovinti 13g 10 min.

Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.

...Melisa (lot. Melissa) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio notrelinių (Lamiaceae) šeimos augalų gentis. Pavadinimas iš gr. melissa 'bitė', nes augalų žiedai turi daug nektaro, todėl juos gausiai lanko bitės...

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Komentarai

  • GiN

    2012 m. Rugsėjo 24 d.
    Ragauju 2012-09-24, jau gerai subrendusį. Labai įdomus! Asmeniškai šiek tiek mažinčiau melisos, nes labai dominuoja, bet mano žmonai labai patiko :) Jaučiamas net medaus skonis, ne veltui toks melisos pavadinimas. Ačiū!
  • erstikis

    2012 m. Rugsėjo 25 d.
    Na tu ir kantrus! Aš jau senai nebeturiu. Dėl melisos mažinimo sutinku, tiesiog dariau pirmą kartą ir neturėjau supratimo kiek jos dėti.
Prisijungę aludariai