Receptas / Erstikio BIČIŲ ŠOKIS
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 28 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.38
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 3.500 | 87.5 | |
Munchner salyklas | 25.0 | 0.500 | 12.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12.0 | 10 | 60 | |
Saaz (U.S.) | 4.0 | 20 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 6.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+12L);
Papildomai dėta:
Airiška kerpena 2g 15min;
Melisos lapai žali šaldyti 27g 20 min;
Melisos lapai džiovinti 13g 10 min.
Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.
...Melisa (lot. Melissa) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio notrelinių (Lamiaceae) šeimos augalų gentis. Pavadinimas iš gr. melissa 'bitė', nes augalų žiedai turi daug nektaro, todėl juos gausiai lanko bitės...
• pilama 10L / 74ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+12L);
Papildomai dėta:
Airiška kerpena 2g 15min;
Melisos lapai žali šaldyti 27g 20 min;
Melisos lapai džiovinti 13g 10 min.
Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.
...Melisa (lot. Melissa) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio notrelinių (Lamiaceae) šeimos augalų gentis. Pavadinimas iš gr. melissa 'bitė', nes augalų žiedai turi daug nektaro, todėl juos gausiai lanko bitės...
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
10.0
(1 balsas)
Komentarai
-
GiN
2012 m. Rugsėjo 24 d.Ragauju 2012-09-24, jau gerai subrendusį. Labai įdomus! Asmeniškai šiek tiek mažinčiau melisos, nes labai dominuoja, bet mano žmonai labai patiko :) Jaučiamas net medaus skonis, ne veltui toks melisos pavadinimas. Ačiū! -
erstikis
2012 m. Rugsėjo 25 d.Na tu ir kantrus! Aš jau senai nebeturiu. Dėl melisos mažinimo sutinku, tiesiog dariau pirmą kartą ir neturėjau supratimo kiek jos dėti.
Guobalynas 2012
2012 m. liepos 15 d.