Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugsėjo 23 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. spalio 5 d.

Parametrai

OG:
1.043
FG:
1.006
ABV:
4.8 %
IBU:
31
EBC:
50
IBU/OG:
0.72
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 249.6 0.250
BEST Black salyklas 1420.9 0.150
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 22 60
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai