Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. spalio 22 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.008
ABV:
4.6 %
IBU:
37
EBC:
30
IBU/OG:
0.87
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 241.4 0.330
Juodas salyklas 1404.4 0.030
      4.160

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 82

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai