Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gruodžio 2 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.007
ABV:
4.8 %
IBU:
40
EBC:
22
IBU/OG:
0.92
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Juodas salyklas 1418.7 0.050
      3.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 40 60
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 30 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 17ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai