Receptas / Basilisk ESB
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. sausio 11 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.66
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
TF Maris Otter Pale Ale | 6.3 | 5.200 | 90.9 | |
Crystal malt | 130.6 | 0.400 | 7.0 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.120 | 2.1 | |
5.720 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding | 5.5 | 37 | 60 | |
East Kent Golding | 5.5 | 30 | 30 | |
East Kent Golding | 5.5 | 30 | 10 | |
East Kent Golding | 5.5 | 20 | 0 | |
117 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Pastabos
Rūgštinis salyklas Vilniaus vandeniui suminkštinti
22 l vandens
67˚ – 60 min
78˚ – 45 min (tiek, kad spėtum nutekinti iki užverdant likučiui)
Nupilti 12 l pirmoko, perlieti 5 l 80˚ vandens, cirkuliuoti 15 min.
Iškėlus salyklą jį perlieti dar 4 l 80˚ vandens ir nuvarvinti.
Virti 60 min
Aušinti iki 18˚ ir supilti mieles
Fermentuoti apie 5 dienas prie 20˚
Pakelti temp iki 21˚ iki fermentacijos pabaigos
Cold crash (+2˚C), jei yra galimybės
Originalus receptas: https://beerandbrewing.com/recipe-winterhausen-esb/
Apie 2 vol CO2 – 123 g gliukozės
22 l vandens
67˚ – 60 min
78˚ – 45 min (tiek, kad spėtum nutekinti iki užverdant likučiui)
Nupilti 12 l pirmoko, perlieti 5 l 80˚ vandens, cirkuliuoti 15 min.
Iškėlus salyklą jį perlieti dar 4 l 80˚ vandens ir nuvarvinti.
Virti 60 min
Aušinti iki 18˚ ir supilti mieles
Fermentuoti apie 5 dienas prie 20˚
Pakelti temp iki 21˚ iki fermentacijos pabaigos
Cold crash (+2˚C), jei yra galimybės
Originalus receptas: https://beerandbrewing.com/recipe-winterhausen-esb/
Apie 2 vol CO2 – 123 g gliukozės
kiela
2020 m. Gruodžio 31 d.