Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. lapkričio 24 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.017
ABV:
5.2 %
IBU:
35
EBC:
24
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
TF Maris Otter Pale Ale 6.3 5.300
BEST Caramel Munich II salyklas 120.4 0.300
BEST Caramel Munich III salyklas 165.9 0.300
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.060
      5.960

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 5.5 37 60
East Kent Golding 5.5 30 30
East Kent Golding 5.5 30 10
East Kent Golding 5.5 20 0
      117  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar London ESB 15.0 70

Pastabos

Rūgštinis salyklas Vilniaus vandeniui suminkštinti

22 l vandens
67˚ – 60 min
78˚ – 45 min (tiek, kad spėtum nutekinti iki užverdant likučiui)
Nupilti 12 l pirmoko, perlieti 5 l 80˚ vandens, cirkuliuoti 15 min.
Iškėlus salyklą jį perlieti dar 5 l 80˚ vandens ir nuvarvinti.

Virti 60 min
Aušinti iki 19˚ ir supilti mieles
Fermentuoti apie 5 dienas prie 20-21˚
Cold crash, jei yra galimybės

Originalus receptas: https://beerandbrewing.com/recipe-winterhausen-esb/
Apie 2 vol CO2 – 4.6 g/l

Komentarai

  • kiela

    2020 m. Gruodžio 31 d.
    Reik mažiau rūgštinio salyklo dėti. Jaučiasi.
Prisijungę aludariai