Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. sausio 11 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.011
ABV:
5.7 %
IBU:
36
EBC:
19
IBU/OG:
0.66
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
TF Maris Otter Pale Ale 6.3 5.200
Crystal malt 130.6 0.400
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.120
      5.720

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 5.5 37 60
East Kent Golding 5.5 30 30
East Kent Golding 5.5 30 10
East Kent Golding 5.5 20 0
      117  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Rūgštinis salyklas Vilniaus vandeniui suminkštinti
22 l vandens
67˚ – 60 min
78˚ – 45 min (tiek, kad spėtum nutekinti iki užverdant likučiui)
Nupilti 12 l pirmoko, perlieti 5 l 80˚ vandens, cirkuliuoti 15 min.
Iškėlus salyklą jį perlieti dar 4 l 80˚ vandens ir nuvarvinti.

Virti 60 min
Aušinti iki 18˚ ir supilti mieles
Fermentuoti apie 5 dienas prie 20˚
Pakelti temp iki 21˚ iki fermentacijos pabaigos
Cold crash (+2˚C), jei yra galimybės

Originalus receptas: https://beerandbrewing.com/recipe-winterhausen-esb/
Apie 2 vol CO2 – 123 g gliukozės

Komentarai

  • kiela

    2020 m. Gruodžio 31 d.
    Reik mažiau rūgštinio salyklo dėti. Jaučiasi.
Prisijungę aludariai