Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gruodžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.008
ABV:
5.0 %
IBU:
54
EBC:
21
IBU/OG:
1.17
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 2.000
Pilsnerio salyklas (Vikingmalr) 3.3 1.300
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 3.3 0.500
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.200
Juodas salyklas 1425.3 0.050
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji naminiai 6.0 75 60
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 83

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Džiovinta mandarino žievelė 40.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 17ºC) +1L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai