Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 20 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.3 %
IBU:
48
EBC:
8
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 5.000
Kukurūzų dribsniai 4.0 0.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 10.0 30 45
Tettnanger (German) 4.7 60 20
Tettnanger (German) 4.7 40 5
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Pilsner Urquell 3 karta 200.0 77

Komentarai

  • Artis

    2012 m. Birželio 11 d.
    Salinu šaltkrepšyje. Bet tekinu priklausomai nuo situacijos: arba per fermentatorių su dvigubu dugnu, arba per šaltkrepšį. Didesnio skirtumo tarp šių dviejų nepastebėjau. Mano efektyvumo vidurkis apie 74%.
  • Gytis

    2012 m. Birželio 11 d.
    Puode salinu ir neketinu to keisti. Efektyvumas "į fermentatorių" yra ~78-79 proc.
  • Tomas

    2012 m. Birželio 11 d.  
    Malu labai smulkiai, tiesiog ant filtro užsikišimo ribos, vandenį naudoju tik iš čiaupo, salinu virimo puode, prieš tekinimą užkeliu iki 78, tekinu bent valandą 78-80C (fermentatoriuje su dvigubu dugnu), ištekinu šiek tiek daugiau, po to paverdu ilgiau (90-120 min). Dažniausiai gaunu apie 85 proc. efektyvumą. (ir tai su Maltosos salyklu)
  • Zydrius

    2012 m. Liepos 4 d.
    absoliuti pavasario pilsenerių viršūnė. Spalva gal net 6-7 ebc, IBU aukščiausiam lygy, salyklo kvapas mieliausias tuščiam bokale. A Top!
  • Giords

    2012 m. Liepos 5 d.
    Įdomu bus paragauti sekančiam VAK'e.
Prisijungę aludariai