Receptas / Erstikio FREDOS XVII 2020
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 13 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (čekiškas) | 4.0 | 3.800 | 97.4 | |
Karamelinis salyklas | 246.6 | 0.100 | 2.6 | |
3.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fredos Derlingieji naminiai | 6.0 | 38 | 60 | |
38 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 7.0 | 80 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)