Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
96 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 21 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.001
ABV:
6.9 %
IBU:
24
EBC:
4
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 5.200
      5.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.0 10 30
Hallertauer Hersbrucker 4.1 8 25
Simcoe 11.1 11 25
Columbus 13.6 3 25
      32  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M05 Mead - midaus mielės 10.0 98
Mangrove Jack's M05 Mead 10.0 98

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Liepžiedžiai 17.0 g Virimui 30 min.
Apelsinų žievelė 5.0 g Virimui 20 min.
Raudonėlis 5.0 g Virimui 20 min.
Čiobrelis 3.0 g Virimui 25 min.
Kadagio uogos 50.0 g Pirminei fermentacijai 20 min.
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos 50.0 g Antrinei fermentacijai 30 min.
Amerikietiško ąžuolo drožlės, vidutiniškai skrudintos 40.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos

50g/30min - Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos
40g po mėn. - Prancūziško ąžuolo drožlės, vid. skrudintos 

Vandens ir medaus 5kg mišinys užvirinamas.
Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos.
Virinama, kol nustoja putoti.
Sudedami priedai ir pavirinama pusę valandos.
Pradedamas aušinimas, papildome vandeniu.
Ataušinama iki 25 °C temperatūros.

Drožles paliekama fermentuotis.
Kadagio uogas sudedamos po savaitės su kitais apyniais ir priedais

Hidrometro - 1051 OG
Reflektometro - 1053 OG

----

Priedai po savaitės:
Pridėta 0,20 kg medaus su pavirtais 20min apyniais (Simcoe, Hallertau Hersbrucker, Columbus ir čiobrelis su apelsinų žievelė) 

----

Po mėn.: 
Atskiriama midų nuo mielų, išimant kadagio uogas ir am. drožles.
Skonis sausas - saldumas nejaučiamas (mielės sufermentavo 100% - hidrometras neberodo cukraus, rodo mažiau nei 1 - alkoholio metuoklis vynui rodo 10 abv).

----

Papildymas po 1 perpylimo:
Pridemama 40g prancūziškas ąžuolo drožles, vid. skrudintos - dežinfekavau užpilant verdančiu vandeniu (spalva tamsi). 
Po perpylimo 1-3 d. buvo dar juntamas silpnas fermentavimas.

----

Planuojama:
Po 2 sav. dar bus daromas perpylimas, išimant prancūziškas ąžuolo drožles ir laukiamas 2 nuskaidrėjimas apie 1 mėn ir perpylimas į butelius :)

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai