Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 19 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.007
ABV:
4.8 %
IBU:
42
EBC:
13
IBU/OG:
0.96
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 247.2 0.100
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai