Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 27 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.006
ABV:
5.5 %
IBU:
34
EBC:
18
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 248.0 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 20 60
Cascade 5.0 20 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 88

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +1L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai