Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 9 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.001
ABV:
5.8 %
IBU:
47
EBC:
14
IBU/OG:
1.04
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 249.2 0.130
      3.930

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 20 60
Columbus 17.0 20 0
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 40.0 98

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai