Receptas / Erstikio BALOS VIDURY
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 9 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
47
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
1.04
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (čekiškas) | 4.0 | 3.800 | 96.7 | |
Karamelinis salyklas | 249.2 | 0.130 | 3.3 | |
3.930 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 40.0 | 98 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)