Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 17 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.004
ABV:
6.0 %
IBU:
68
EBC:
18
IBU/OG:
1.35
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 249.6 0.200
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 30 60
Cascade 5.0 20 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai