Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 24 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.001
ABV:
6.8 %
IBU:
46
EBC:
55
IBU/OG:
0.89
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 4.0 3.800
Juodas salyklas 1404.4 0.200
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.200
Karamelinis salyklas 250.6 0.100
      4.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 99

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai