Receptas / Stoutas šokoladinis
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 25 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. sausio 17 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
94
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.000 | 68.5 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.700 | 9.6 | |
BEST Chocolate salyklas | 904.2 | 0.500 | 6.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 6.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1331.0 | 0.300 | 4.1 | |
CaraCrystal salyklas | 120.6 | 0.300 | 4.1 | |
7.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 30 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 20 | 15 | |
Fuggle (US) | 4.8 | 30 | 15 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M12 Kveik | 12.0 | 79 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kakavos pupeles maltos (virimui pasibaigus) | 120.0 g | - | - | |
Kakavos pupeles maltos (viduryje fermentacijos 50/50) | 50.0 g | - | - |
Pastabos
Salinimas:
67 C - 90 min;
78 C - 10 min.
Kakavos pupeles ekologiškos sumalti prieš dedant i būsimą alų. Pirmąjį kiekį dėti išjungus virimą aušinimo stadijoje, antrą kiekį vidury fermentacijos 50/50 laiko atžvilgiu tiesiai i fermenterį.
Receptas paimtas iš Sergėjaus Ambrozos
67 C - 90 min;
78 C - 10 min.
Kakavos pupeles ekologiškos sumalti prieš dedant i būsimą alų. Pirmąjį kiekį dėti išjungus virimą aušinimo stadijoje, antrą kiekį vidury fermentacijos 50/50 laiko atžvilgiu tiesiai i fermenterį.
Receptas paimtas iš Sergėjaus Ambrozos