Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 25 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. sausio 17 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.013
ABV:
6.2 %
IBU:
18
EBC:
94
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
Gliukozė 0.0 0.700
BEST Chocolate salyklas 904.2 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1331.0 0.300
CaraCrystal salyklas 120.6 0.300
      7.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 3.5 30 60
Hallertau Mittelfruh 3.5 20 15
Fuggle (US) 4.8 30 15
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M12 Kveik 12.0 79

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kakavos pupeles maltos (virimui pasibaigus) 120.0 g - -
Kakavos pupeles maltos (viduryje fermentacijos 50/50) 50.0 g - -

Pastabos

Salinimas:
67 C - 90 min;
78 C - 10 min.

Kakavos pupeles ekologiškos sumalti prieš dedant i būsimą alų. Pirmąjį kiekį dėti išjungus virimą aušinimo stadijoje, antrą kiekį vidury fermentacijos 50/50 laiko atžvilgiu tiesiai i fermenterį.

Receptas paimtas iš Sergėjaus Ambrozos
Prisijungę aludariai