Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. balandžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.000
ABV:
6.2 %
IBU:
23
EBC:
31
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Simpsons - Finest Lager Malt 3.0 2.500
BEST Kvietinis salyklas 4.8 2.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.700
CaraPils salyklas 4.5 0.300
Konditerinis cukrus (rudas) 504.0 0.280
Special B salyklas 356.6 0.100
CaraCrystal salyklas 121.3 0.100
      5.980

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sybilla 7.0 20 60
Citra 12.0 5 40
Sybilla 7.0 5 40
Sybilla 7.0 10 30
Sybilla 7.0 10 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale BE-134 12.0 100

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Moliūgas 3000.0 g Virimui 60 min.
Imbieras 15.0 g Virimui 10 min.
Cinamonas 6.3 g Virimui 10 min.
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.
Gvazdikėliai 5.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salinimas:

66-68 C - 90 min 
Vanduo - 1:2.7

Virimas 65 min

Keliam temp iki 72C

Tekinimas: 
78C

---

Ištekinam - 23 l
Moliūgas (virta atskirai) - 7 l

OG  - 1,047 - Hidrometro  
OG -  1,049 - Reflektometro 

OF  - 1,000 - Hidrometro  

ABV = (1.047-1.000) * 131.25 = 6,168%

Cukrus buteliavimui 10g/l - 255g/25,5 

----
Priedai
Moliūgas supjaustytas gabaliukais ~5cm.
Kepinamas orkaitėje uždengtas folija 180 C ~ 1h. su 200 g apibarstytu cukrumi
Po kepimo 1h. virimas su apyniais


----
Pastaba:

Apyniai Sybilia 2020m derliaus 
Imbieras maltas (milteliai)

Kviečiai 5m senumo iš atsargų - mažas cukringumas

------------
Mielių atenuacija -100%

Prisijungę aludariai